Actuele Vluchtinformatie Amsterdam Airport Schiphol

Reisverzekeringen

Op het moment dat u op reis gaat is belangrijk dat u verzekerd bent. Met een verzekering dekt u zich namelijk in voor de risico's die u zelf niet kunt of wilt dragen. Het is mogelijk dat u op vakantie geconfronteerd wordt met gebeurtenissen die behoorlijke financiële gevolgen hebben, bijvoorbeeld opname in een ziekenhuis. Een reisverzekering zal ervoor zorgen dat u niet voor deze kosten hoeft op te draaien. Er zijn echter een aantal risico's die al door andere verzekeringen worden gedekt, bijvoorbeeld door een zorgverzekering.


Aflopende Reisverzekering

Op het moment dat u één keer op vakantie gaat, kunt u ervoor kiezen een aflopende reisverzekering af te sluiten. De verzekering zal ingaan op het moment dat u uw reis aanvangt. De dekking eindigt op de overeengekomen einddatum of bij eerdere thuiskomst. De premie die u voor een aflopende reisverzekering moet betalen is afhankelijk van de reisduur en het aantal personen. Zo bedraagt de premie voor 1 persoon, op basis van 7 reisdagen exclusief assurantiebelasting/poliskosten/kortingen met een dekking in Europa, ongeveer 10 euro.


Doorlopende Reisverzekering

Tevens kunt u ervoor kiezen een doorlopende reisverzekering af te sluiten die u het gehele jaar dekt. Bij elke reis die u maakt, bent u automatisch verzekerd. De verzekering gaat van kracht op het moment dat u uw reis aanvangt en eindigt bij thuiskomst. De verzekerde dient bij een reis in Nederland altijd een boekingsbevestiging te kunnen overhandigen. De premie die u voor een doorlopende reisverzekering moet betalen is afhankelijk van het aantal personen. Zo bedraagt de maandelijkse premie voor 1 persoon, exclusief assurantiebelasting/poliskosten/kortingen met een dekking in Europa, ongeveer 3 euro.


Annuleringsverzekering

De laatste reisverzekering die bestaat is de annuleringsverzekering. Deze verzekering dekt u op het moment dat de reis niet door kan gaan of vergoedt (een deel van) de reissom bij het afbreken van de vakantie. In de meeste gevallen kan de annulering of afbreking alleen worden vergoedt als de oorzaak met name in de polisvoorwaarden staat genoemd. Ook de annuleringsverzekering is beschikbaar in een aflopende- en doorlopende variant. De premie die u voor een annuleringsverzekering moet betalen is afhankelijk van de reissom en het aantal personen. Zo bedraagt de maandelijkse premie voor 1 persoon, exclusief assurantiebelasting/poliskosten/kortingen met een dekking in Europa, ongeveer 2 euro.