Actuele Vluchtinformatie Amsterdam Airport Schiphol

Parkeren op Schiphol

Schiphol Parking

Schiphol Parking heeft verschillende parkeerprogramma’s beschikbaar. Dit alles hangt natuurlijk van uw wensen af. Uiteraard verschillen de prijzen onderling evenals de voorwaarden en de hoeveelheid service. De hoeveelheid service bepaalt uzelf en u bepaalt dus ook hoeveel u hiervoor wilt betalen. Bij Schiphol wordt uw auto, met behulp van een beveiligd terrein met camera’s, 24 uur per dag in de gaten gehouden. Deze camera’s houden het gehele parkeerterrein in de gaten. Het terrein is tevens volledig omheind, waardoor de parkeerplaats niet zomaar toegankelijk is voor iedereen. Naast goede beveiliging met camera’s op het parkeerterrein wordt ook regelmatig gesurveilleerd door beveiligingspersoneel met waakhonden.


Kort parkeren op P1 Kort Parkeren

Mensen die kort, dichtbij de vertrek- of aankomsthal willen parkeren, om passagiers weg of op te halen en die niet in de vertrek- of aankomsthal hebben afgesproken kunnen terecht in parkeergarage P1. In deze (voornamelijk) overdekte parkeergarage kunt u maximaal 48 uur parkeren. Op het moment dat u langer dan 48 uur parkeert, wordt het parkeerbedrag verhoogd met € 100,00 euro per dag. Reserveren is niet noodzakelijk. Het parkeertarief bedraagt, per 10 minuten, € 1,00, met een maximaal dagtarief van € 37,50. Vanaf uw auto loopt u via een overdekt pad in 3 tot 6 minuten naar de vertrek- en aankomsthal (en weer terug). De maximale doorrijhoogte bedraagt 2 meter. Op het moment dat uw auto hoger is dan 2 meter, kunt u het beste parkeren op het parkeerterrein P3 Lang Parkeren. Mindervaliden kunnen hun auto op iedere verdieping, naast de lift, parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Het is van belang om een invalidekaart zichtbaar achter de voorruit van de auto te plaatsen. Het is helaas voor mindervaliden niet mogelijk vooraf een parkeerplaats te reserveren.


Kort parkeren op P1 Holiday Parking

P1 Holiday Parking is ideaal voor een kort verblijf in het buitenland, bijvoorbeeld een weekendje weg of een kort zakelijk verblijf. Parkeren doet u dichtbij de aankomsthal, vertrekhal en Schiphol Plaza, zodat u nooit ver hoeft te lopen naar uw juiste bestemming. Uw auto laat u vertrouwt en veilig achter en u kunt altijd rekenen op goede service. Normaal gesproken kunt u in P1 Kort Parkeren maximaal 48 uur parkeren, maar met exclusieve reservering voor P1 Holiday Parking kunt u hier in het weekend en de vakanties langer dan 48 uur parkeren. De maximale doorrijhoogte van de parkeergarages op Schiphol is 2 meter. Op het moment dat u in P1 Holiday Parking wilt parkeren en uw auto is hoger dan 2 meter, kunt u het beste parkeren op het parkeerterrein P3 Lang Parkeren of P4 Basic Parking. Uiteraard voor het tarief van kort parkeren. De tarieven voor het parkeren hangen natuurlijk af van de lengte van uw verblijf. Op het moment dat u onverwacht veel later terugkomt, betaalt u bij terugkomst bij de betaalautomaat het bedrag dat u extra heeft geparkeerd. Het extra te betalen bedrag bedraagt ongeveer maximaal € 100,00 per dag.


Lang parkeren op P3 Lang Parkeren

Op het moment dat u langer dan 3 dagen wilt parkeren is de voordeligste parkeergelegenheid op Schiphol: P3 Lang Parkeren. Uw auto parkeert u onoverdekt of in de garage. De maximale doorrijhoogte van de parkeergarage is 2 meter. Met de gratis shuttle-bus wordt u in 5 minuten naar de juiste terminal gebracht. De shuttle-bus vertrekt iedere 10 minuten en rijdt 24 uur per dag, ongeacht het aantal reizigers. Bij terugkomst staat deze bus op Schiphol Plaza weer voor u klaar. Zo beschikt u zeer snel weer over uw auto en kunt u de reis gemakkelijk weer voortzetten. Om te parkeren op Schiphol is het niet noodzakelijk om van tevoren te reserveren. Zelfs op de dag van uw vertrek kunt een parkeerplaats vinden. De gehanteerde tarieven zijn dan wel hoger dan wanneer u online reserveert. Bij de reservering dient u uw aankomst- en vertrektijden als indicatie op te geven. Op het moment dat u onverwacht later terugkomt, betaalt u bij terugkomst bij de betaalautomaat het bedrag dat u extra heeft geparkeerd. Het extra te betalen bedrag bedraagt ongeveer maximaal € 10,00 per dag. Voor de eerste 3 dagen bedraagt het normale parkeertarief voor parkeren op het onoverdekte terrein € 65,00. Voor parkeren in de garage geldt een tarief van € 75,00. Voor iedere volgende dag bedraagt het tarief € 7,50 per dag.


Lang parkeren op P4 Basic Parking

Goedkoop en veilig parkeren op luchthaven Schiphol kan met P4 Basic Parking. De voordeligste manier om uw auto te parkeren op Schiphol is P4 Basic Parking. Parkeren doet u op het compacte en onoverdekte parkeerterrein van P4. P4 Basic Parking ligt naast de A4/A9, dichtbij P3 Lang Parkeren. Doordat er op dit parkeerterrein minder services worden aangeboden kunnen de tarieven laag worden gehouden. Uiteraard is er op het terrein wel een toilet aanwezig. Met de gratis shuttle-bus wordt u in 10 minuten naar de juiste vertrekhal gebracht. De shuttle-bus vertrekt iedere 15 minuten en rijdt 24 uur per dag, ongeacht het aantal reizigers. Bij terugkomst staat deze bus op Schiphol Plaza weer voor u klaar. Zo beschikt u zeer snel weer over uw auto en kunt u de reis gemakkelijk weer voortzetten. Om te kunnen parkeren op P4 Basic Parking moet u vooraf online reserveren. De tarieven voor het parkeren hangen natuurlijk af van de lengte van uw verblijf. Bij de reservering dient u uw aankomst- en vertrektijden als indicatie op te geven. Op het moment dat u onverwacht later terugkomt, betaalt u bij terugkomst bij de betaalautomaat het bedrag dat u extra heeft geparkeerd. Het extra te betalen bedrag bedraagt ongeveer maximaal € 10,00 per dag.


Lang en kort parkeren op P6 Valet Parking

Sommige reizigers vinden tijdwinst en comfort erg belangrijk. Hiervoor is P6 Valet Parking in het leven geroepen. U rijdt met uw auto direct tot aan de vertrekhal. Nadat u heeft geparkeerd kunt u uw autosleutel afgeven bij de P6 Valet Parking balie. Deze balie bevindt zich tussen vertrek 2 en 3. Zonder tijdverlies op te lopen kunt u binnen 2 minuten direct door naar de vertrekhallen. Bij terugkomst staat de auto weer op u te wachten. De medewerkers van P6 Valet Parking parkeren uw auto in een parkeergarage die niet toegankelijk is voor derden. Uw auto staat dus altijd veilig en onoverdekt geparkeerd. Op het moment dat u weer terugkomt van uw reis, liggen de sleutels klaar en staat uw auto binnen in P6 (tegenover de terminal) op u te wachten. De maximale doorrijhoogte bedraagt 2 meter. Op het moment dat uw auto hoger is dan 2 meter, kunt u het beste parkeren op het parkeerterrein P3 Lang Parkeren. Parkeren op P6 Valet Parking kan vanaf 3 dagen. Online reserveren is noodzakelijk. De tarieven voor het parkeren hangen natuurlijk af van de lengte van uw verblijf. Op het moment dat u onverwacht veel later terugkomt, betaalt u bij terugkomst bij de balie het bedrag dat u extra heeft geparkeerd. Voor de eerste 3 dagen bedraagt het tarief voor P6 Valet Parking € 77,00. Voor iedere volgende dag bedraagt het parkeertarief € 22,00 per dag.


Lang en kort parkeren op Schiphol Terminal Valet Parking

Schiphol Terminal Valet Parking is in het leven geroepen voor reizigers die supersnel en comfortabel hun auto willen parkeren. U rijdt met uw auto direct tot aan de vertrekhal 2 en 3. Nadat u heeft geparkeerd kunt u uw autosleutel afgeven bij de Schiphol Terminal Valet Parking balie. Deze balie bevindt zich tussen vertrek 2 en 3. Zonder tijdverlies op te lopen kunt u binnen 2 minuten direct door naar de vertrekhallen. Bij terugkomst staat de auto weer op u te wachten. De medewerkers van Schiphol Terminal Valet Parking parkeren uw auto in een parkeergarage die niet toegankelijk is voor derden. Uw auto staat dus altijd veilig en overdekt geparkeerd. Op het moment dat u weer terugkomt van uw reis, liggen de sleutels klaar en staat uw auto voor de deur op u te wachten. De medewerkers van Schiphol Terminal Valet Parking houden de actuele vluchttijden in de gaten, zodat uw auto altijd op tijd voor u klaarstaat. De maximale doorrijhoogte bedraagt 2 meter. Op het moment dat uw auto hoger is dan 2 meter, kunt u het beste parkeren op het parkeerterrein P3 Lang Parkeren. Parkeren op Schiphol Terminal Valet Parking kan vanaf 1 dag. Online reserveren is noodzakelijk. De tarieven voor het parkeren hangen natuurlijk af van de lengte van uw verblijf. Op het moment dat u onverwacht veel later terugkomt, betaalt u bij terugkomst bij de balie het bedrag dat u extra heeft geparkeerd. Het parkeertarief voor 1 dag bedraagt € 47,50 ongeacht de parkeerduur. Voor iedere volgende dag bedraagt het parkeertarief € 7,50 per uur totdat het maximale dagtarief voor die dag is bereikt.


Betaalmogelijkheden

In het Terminalgebouw en bij de verschillende parkeergelegenheden staan betaalautomaten. Hier kunt u dus gemakkelijk betalen. Alle geldige betaalmiddelen worden geaccepteerd door de betaalautomaten. Bij het in het bezit zijn van een creditcard kan deze worden gebruikt bij het inrijden van de parkeerplaatsen. Bij vertrek van Schiphol kan de creditcard ook worden gebruikt. U hoeft dan dus niet naar de betaalautomaat te gaan.