Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/6/a/e/vluchtinfo-schiphol.nl/httpd.www/vendor/typo3/phar-stream-wrapper/src/PharStreamWrapper.php on line 479 Reizigers ophalen en wegbrengen van en naar Schiphol - Vluchtinfo-Schiphol.nl

Actuele Vluchtinformatie Amsterdam Airport Schiphol

Ophalen en Wegbrengen

Reizigers ophalen

U kunt bij de deur reizigers ophalen. Vanaf de afslag 'Schiphol' (op de A4) volgt u de borden 'Aankomsthal'. Stoppen om hier bagage in te laden is toegestaan. Op het moment dat u in de aankomsthal reizigers op wilt halen kunt u het beste parkeren op P1 Kort Parkeren. Hiervoor volgt u de borden 'Parkeren'. Op de monitoren is te zien in welke aankomsthal de reiziger arriveert. Tijdens het wachten kunt u genieten van een hapje of een drankje in één van de vele horecagelegenheden of u kunt even gaan winkelen op Schiphol Plaza. Op de vertrek- en aankomstpassage van de luchthaven geldt een parkeerverbod.


Reizigers wegbrengen

Op speciale stop- en parkeerplaatsen is het toegestaan reizigers weg te brengen. Houdt hierbij wel rekening met de tijd die u nodig heeft om te parkeren, de inchecktijd voor de reizigers en eventuele extra tijd om te winkelen. Voor de deur kunt u altijd even iemand afzetten. Vanaf de afslag 'Schiphol' (op de A4) volgt u de borden 'Vertrekhal'. U komt dan op de weg die vóór de drie vertrekhallen langs loopt. Op borden staat aangegeven welke luchtvaartmaatschappij zich in welke vertrekhal bevindt. Op deze weg is het alleen toegestaan te stoppen als u even iemand snel uit wilt laten stappen of als u bagage uit wilt laden. Op het moment dat u de reizigers ook even uit wilt zwaaien kunt u het beste parkeren op P1 Kort Parkeren. Hiervoor volgt u de borden 'Parkeren'. Op de vertrek- en aankomstpassage van de luchthaven geldt een parkeerverbod.


Meeting Point

Schiphol beschikt over een Meeting Point als u met reizigers wilt afspreken of als u hier opgehaald wilt worden. Het Meeting Point, genaamd 'Coda', is een opvallend kunstwerk van Dennis Adams. Middenin de centrale aankomsthal op Schiphol Plaza vindt u het Schiphol Meeting Point, in de buurt van de perrons van de NS. Op de metergrote vierkante kubus met rood-witte blokken zijn fotopanelen te zien van objecten die zich op de luchthaven bevinden. Denk hierbij aan torens, elektriciteitshuisjes en wegwijzers. Bij het Meeting Point kunt u wachten, staan of zitten op één van de blokken.