Actuele Vluchtinformatie Amsterdam Airport Schiphol

Inchecken

Check-in

Het is erg belangrijk om ruim voor de geplande vertrektijd in te checken en tijdig de (centrale) security check te passeren. Voor een vlucht naar een Europese bestemming dient u 2 uur van tevoren in te checken. Voor een vlucht naar een bestemming buiten Europa dient u 3 uur van tevoren in te checken. In de vakantieperiode is het vaak een stuk drukker op Schiphol. Wij adviseren u daarom om in de vakantieperiode ruimere tijden aan te houden op het moment dat u via Schiphol reist.

Bij de vele incheckbalies die op de luchthaven aanwezig zijn kunt u gemakkelijk inchecken. Het is echter ook mogelijk om thuis via internet in te checken. Dit kan via de website van uw luchtvaartmaatschappij en wel 24 uur voor vertrek. De boardingpass kunt u bij de gate laten scannen vanaf uw smartphone of tablet. Uiteraard kunt u ook de boardingpas uitgeprint meenemen en laten scannen.

Tevens kunt u gebruik maken van één van de talrijke Self-service-check-in-kiosken en Self-service bagage drop-off punten op Schiphol. De Self-service-check-in-kiosken staan vlakbij de incheckbalies van de luchtvaartmaatschappijen. U hoeft op deze manier minder lang te wachten en u heeft zelf de controle over de te doorlopen stappen. De bagage drop-off is een geautomatiseerde vorm van inchecken van uw bagage. Dit is ideaal op het moment dat u thuis heeft ingecheckt. Door de stappen op het scherm te doorlopen kunt u uw bagagelabels uitprinten. De zelf uitgeprinte bagagelabels bevestigt u vervolgens aan uw bagage, waarna via de bagagekleder uw bagage automatisch de weg naar het vliegtuig vindt.