Actuele Vluchtinformatie Amsterdam Airport Schiphol

Groen Vliegen

CO2-compensatie

Veel luchtvaartmaatschappijen en vliegvelden bieden tegenwoordig vliegtuigpassagiers de mogelijkheid om de CO2 uitstoot wat wordt veroorzaakt tijdens de vlucht te compenseren. Zo beschikt KLM bijvoorbeeld over de dienst CO2ZERO om vliegtuigpassagiers in staat te stellen CO2 neutraal te vliegen. Om een inzicht te krijgen in de CO2 uitstoot per persoon tijdens een vlucht, kunt u terecht op de website van Holiday Extras. Tevens vindt u op de website van Holiday Extras een verzameling aan thema's over milieubewust en duurzaam reizen. Naast CO2-compensatie zijn er immers nog vele andere mogelijkheden tot het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

Naast vele luchtvaartmaatschappijen bieden ook vele vliegticket aanbieders tegenwoordig de mogelijkheid om vluchten op CO2 uitstoot te vergelijken. Alle routes in het reserveringssysteem zijn dan namelijk voorzien van een energielabel. Op deze manier kan er een milieubewuste keuze gemaakt worden bij het boeken van een vliegticket. Het energielabel geeft inzicht in de gevlogen afstand en het aantal tussenstops. Hoe minder tussenstops er gemaakt worden, hoe beter voor het milieu. Wie een vlucht boekt met een A-label weet zeker dat hij de milieuvriendelijkste route heeft gekozen. CheapTickets.nl is de eerste vliegticket aanbieder die vliegtuigpassagiers vanaf alle luchthavens ter wereld helpt een bewuste keuze te maken met behulp van dit energielabel.


GreenSeat

Vliegtuigpassagiers die nog een stapje verder willen gaan, kunnen een daadwerkelijke compensatie betalen voor de gemaakte vliegmijlen. Een voorbeeld van een onderneming die zich hiermee bezighoudt is GreenSeat. GreenSeat helpt bedrijven klimaatneutraal te worden door middel van reductie en compensatie. Er wordt dan een extra bedrag gerekend om de CO2 uitstoot van de vlucht te compenseren. GreenSeat gebruikt de inkomsten om te investeren in duurzame energieprojecten en voor de aanplant, bescherming en het beheer van bossen die CO2 opnemen naarmate ze ouder worden. Bij het boeken van deze ‘groene’ stoel ontvangt de vliegtuigpassagier een certificaat met daarop de hoeveelheid CO2 die wordt gecompenseerd voor de gekozen vlucht.